Hvem kommer til at bære nr. 10 på ryggen?

FCBARCELONA.DK - 10.08.21

// Messi


Efter at Messi har taget afsked med Barca, er trøje nr. 10 samtidig blevet ledig. Det helt store spørgsmål er nu, hvem der skal overtage det legendariske nummer, efter den bedste spiller i klubbens historie.

Reglerne i La Liga og UEFA siger, at alle trøjer fra nr. 1 til 11 skal benyttes, så det er ingen mulighed at hylde Messi, ved at undlade at bruge trøje nr. 10 denne sæson. Derfor skal man nu finde ud af, hvem der skal overtage trøjen.

Det er oftest sådan, at holdets mest betydningsfulde spiller bærer nr. 10, men der er ingen indlysende arvtager til Messi på Barcas mandskab. Modsat er det også begrænset, hvem der kan komme på tale til den legendariske trøje, der bliver svær at fylde ud efter selveste Lionel Messi.

Memphis Depay spillede med nr. 10 i Lyon i sidste sæson og det gør han også for Holland. Han har ellers netop overtaget trøje nr. 9 fra Braithwaite, men hollænderen kunne være et godt bud på holdets nye 10'er. Han har erfaringen og personligheden til denne specielle trøje.

En anden er Pedri, der spiller med nr. 16. Han har på rekordtid tilkæmpet sig en bærende rolle på holdet og har en stor fremtid i klubben. Han vil kunne bære nr. 10 i mange år, men måske det er et for tungt ansvar allerede nu for en blot 18-årig spiller.

Frenkie de Jong er indiskutabel på Barcas hold og han har stor indflydelse på holdets spil. Hans status og profil er et godt argument for at give ham trøje nr. 10, men hans foretrukne trøje er nr. 21 som han bar i Ajax og som han også har på det hollandske landshold. Spørgsmålet er om han i det hele taget ønsker trøje nr. 10.

Messis gode ven Sergio Agüero kunne være et bud på en overgangsfigur i trøje nr. 10. Argentineren har erfaringen til at fylde trøjen ud, men han får næppe den rolle på holdet som en 10'er normalt har, hvilket vil sige at spille alle kampe og lede holdet.

Philippe Coutinho er også en mulighed, selvom brasilianeren rygtes kraftigt væk fra Barca. Hvis han alligevel bliver i klubben, vil han med sin erfaring og status kunne bære trøje nr. 10, hvilket måske kan løfte ham til det niveau han havde før han kom til Barca.

Det er svært at se andre kandidater til trøje nr. 10 end disse fem og det bliver spændende at se, hvem der kommer til at bære den. Det er først når transfervinduet lukker den 31. august at Barca definitivt skal fordele trøjerne til sæsonen, så det er ikke sikkert der kommer en afklaring lige med det samme.

.:FORSIDE:.