Hovedløst: Derfor har PSG råd til Lionel Messi

FCBARCELONA.DK - 10.08.21

// Messi


artfcb

Et af de helt store spørgsmål i forbindelse med Lionel Messis skifte til PSG har været, hvordan den franske klub kan overholde reglerne med gigantlønninger til stjerner som Neymar, Mbappé og nu Messi, mens Barca ikke kan.

Det har undret mange, hvordan Barca i så voldsom grad kæmper med at overholde økonomiske regulativer i den spanske liga i disse corona-tider, mens PSG derimod tilsyneladende overhovedet ikke har disse bekymringer. Her betaler man allerede voldsomme lønninger til Neymar og Mbappé, og det samme gælder nu Lionel Messi, som kommer til at tjene 35 millioner euro om året i en tid, hvor klubbernes indtjening er styrtdykket.

Ifølge den franske avis L'Equipe er der en helt speciel årsag til, at PSG ingen problemer har med at overholde reglerne. Årsagen skal findes i de nye regler for financial fair play, som kræver, at lønningerne kun må fylde 70% af klubbernes indtjening. 

Forskellen ligger i, at den spanske liga har valgt fremskynde kravet om de 70% og allerede effektuere disse nye regler med det samme. Omvendt har det franske fodboldforbund valgt at udskyde implementeringen til om to år. Det mest hovedløse i denne situation er, at begrundelsen til de to landes forskellige fremgangsmåder er den - nemlig coronapandemien.

I Spanien ønsker man at beskytte klubberne mod coronakrisen og dermed sikre, at de ikke sætter sig i for høje lønningsudgifter, når nu indtægterne er faldet. I Frankrig ønsker man i modsætning til i Spanien ikke at sænke kravet til det maksimalelønningsniveau, da det som man har set i Barcelona hiver tæppet fuldstændig væk under klubberne.

Det franske fodboldforbunds beslutning om at udskyde de nye regler betyder, at PSG ikke skal leve op til kravet om de 70%, mens Barca derimod skal. Derfor har PSG på nuværende tidspunkt ingen problemer med at tilbyde argentineren en gigantløn, mens det er umuligt for catalanerne.

Man kan argumentere for, at de to landes forskellige fremgangsmåder i forhold til financial fair play er særdeles konkurrenceforvridende og skaber nogle ulige betingelser for de største klubber i Europa, som blandt andet kæmper mod hinanden i Champions League. PSG kan, med deres mange oliepenge, lukke øjnene for de nye regler, mens klubberne i La Liga tvinges til at følge dem. 

.:FORSIDE:.