Afskeden med Messi kan ændre på transferplanerne

Rune Stentoft Arlbjørn - 10.08.21

// Sergi Roberto // Coutinho // Griezmann // Umtiti // Lenglet // Pjanic // Braithwaite


Med den sørgelige afsked til Lionel Messi, kan klubbens transferplaner måske ændre sig. Der er ikke længere samme behov for at sælge visse profiler, men klubben har stadig brug for at få lønbudgettet ned for at overholde reglerne.

Ved fredagens pressemøde afslørede Joan Laporta, at klubbens lønninger til spillerne i øjeblikket udgør 110% af klubbens indtægter. Det vil sige, at Barca bruger flere penge end de tjener som det ser ud nu. I La Liga må klubberne kun bruge en bestemt procentdel af indtægterne på lønninger til spillerne.

Dermed skal lønningerne stadig skæres markant ned for at få budgettet til at passe, men der er ikke længere det helt store behov for at komme af med visse spillere. Barca ville meget gerne sælge Griezmann for at kunne holde på Messi, men det kan nu vise sig, at klubben kan få råd til at holde på den franske angriber.

Der er heller ikke længere det helt store behov for at komme af med spillere som Lenglet, Sergi Roberto og Braithwaite. Det som det handler om nu er at komme af med de spillere som slet ikke indgår i planerne. Her er der angiveligt tale om Coutinho, Pjanic og Umititi. At komme af med dem vil gøre en stor forskel i lønbudgettet.

Barca vil sandsynligvis stadig af med de tre nævnte spillere. Afskeden med Messi kan dermed vise sig at ændre lidt i transferplanerne, men salg af Lenglet, Griezmann, Sergi Roberto og Braithwaite kan stadig ikke udelukke, hvis de rigtige tilbud kommer.

Catalanerne kan dog også tilpasse lønbudget ved at forhandle hele truppen ned i løn og blot sælge de uønskede spillere Coutinho, Pjanic og Umititi. Det kan dog blive svært at sælge de tre spillere denne sommer, så de kan ende med at forlade klubben på lejeaftaler, hvilket vil hjælpe, hvis Barca blot slipper for deres løn i denne sæson.

.:FORSIDE:.